Očista těla je v plném proudu, ale přesto máte chuť občas mlsat? Pro ten případ jsme pro vás připravili luxusní pochutiny, které tělo nijak nezatíží.

Česneko-rozmarýnové brambory s tzatziky

Přísady:BUTTON-PREDPLATNE

Česneko-rozmarýnové brambůrky:

12 menších brambor

2 snítky rozmarýny

3 velké stroužky česneku

čerstvě mletý pepřLayout 1

kmín

čerstvě mletý pepř

sůl

olivový olej

Tzatziky:

1 plnotučný tvaroh

1 zakysaná smetana

½ salátové okurky

cca 1 lžička koření tzaziky

Příprava: Brambory omyjeme kartáčkem a i se slupkou nakrájíme na měsíčky. Do vyššího plechu nalijeme trochu oleje a brambory v něm celé, za pomoci rukou, smáčíme. Osolíme, opepříme, posypeme kmínem a odrhnutými jehličkami rozmarýny. IMG_7279Pečeme v troubě při 180 stupních Celsia dozlatova cca 25 minut. Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme okurku do misky. Přidáme tvaroh, smetanu a směs koření a důkladně promícháme.

Ananaso-banánové smoothie s mátou

Přísady:

½ ananasu

2 banány

2 větvičky mátyIMG_7133

šťáva z půlky limety

Příprava: Ananas omyjeme, rozkrojíme půlku, obalíme fresh fólií a uschováme v lednici. Druhou půlku oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Lehce rozmixujeme. Přidáme na kousky nakrájený banán a omyté lístky máty, ochutíme limetovou šťávou. Rozmixujeme na hladkou konzistenci.

Fenyklový krém s tortilla chipsy

Přísady:

2 fenykly

1 kořen petržele

1 cibule

30 g másla

1 dl šlehačkyIMG_7189

2 kostky zeleninového bio bujónu

1 dl bílého vína

1,3 dl vody

dle přání pár kapek citronu

na ozdobu tortilla chipsy a olivový olej

Příprava: V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přilijeme víno a vydusíme. Přidáme na kostičky nakrájenou petržel a po chvíli také nakrájený fenykl. Promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujónové kostky a vaříme do změknutí zeleniny. Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme šlehačkou a případně dochutíme citrónovou šťávou. Na talířích ozdobíme chipsy a pokapeme olivovým olejem.

(…)

Text: Miriam Kotorová

Foto: Jiří Svoboda

Zajímá vás více? Další recepty a mnoho zajímavých článků, návodů, rad a tipů najdete v květnovém vydání Bylinky revue a Herbáře!

Magazíny si můžete výhodně předplatit ZDE a seznam trafik naleznete ZDE.