Studentská jídla, rychle, snadno, zdravě a levně!
Originální vege dobroty, které najdete na stránkách magazínu Zdravé recepty (vychází online), připravil speciálně pro Bylinky revue šéfkuchař Karel Bis. Karel říká, že tato jídla hravě zvládne student s omezeným rozpočtem i kuchař začátečník.
Karel Bis vegan @bis.tro
Stáhnout: Zdravé recepty jsou v naší apce Šamazon
Brambory s olivovým tofu a bylinkami
Doba přípravy 45 minut, 4 porce
1 kg menších nových brambor
300 g oliv
2x bílé tofu (lepší měkké, ne moc suché)
4 lžíce olivového oleje
hrst bazalky
hrst petržele
sůl
2 stroužky česneku
pepř
citron
jarní cibulka
1. Brambory důkladně očistíme a dáme vařit do osolené vody.
2. Bílé tofu si rozmačkáme do misky, přidáme polovinu oliv, olivový olej, bylinky a česnek.Vše společně rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme, citronovou šťávou, solí a pepřem.
3. Brambory rozmačkáme na talířy, na ně dáme rozmixované tofu, olivy a nakrájenou cibulku.
Pohankové plačinky s fazolemi a kešu krémem
Doba přípravy 40 minut, 2 porce
200 g pohankové mouky
400 ml vody
sůl
olej
1 plechovku fazolí v rajčatové omáčce
baby špenát
50 g kešu
100 ml vody
sůl
stroužek česneku
lžíci citronové šťávy
2 lžíce lahůdkového droždí
pepř
1.V mixéru si rozmixujeme pohankovou mouku s vodou a solí. Vznikne řídké těstíčko, ze kterého na oleji smažíme palačinky.
2.Kešu krém si připravíme také v mixéru. Společně dohladka rozmixujeme kešu s vodou, česnekem, citronovou šťávou a lahůdkovým droždím. Dochutíme solí a pepřem.
3.Palačinky plníme fazolemi, špenátem a kešu krémem.