Blog, Strana 6

Likér z černých jeřabin

Likér z černých jeřabin je lahodný domácí nápoj, který zahřeje a dodá energii v chladných měsících. Kombinace jeřabin, cukru a vodky vytváří nápoj s j...

Marmeláda z černých jeřabin

Marmeláda z černých jeřabin je lahodná pochoutka, která ozvláštní vaše dezerty i každodenní svačiny. S bohatou chutí a temnou barvou se skvěle hodí do...

Černý jeřáb nenápadný léčitel

Klasické jeřabiny známe jako oranžové kuličky, které na podzim rozsvítí stromy v alejích kolem cest. Znáte ale černý jeřáb? Ten není zdaleka...

Římské plněné artyčoky

Římské plněné artyčoky jsou lahodným pokrmem inspirovaným italskou kuchyní, kde jemná chuť artyčoků skvěle ladí s náplní z čerstvé strouhanky, parmezá...

Artyčok: Od starověkého afrodiziaka po moderní superpotravinu

Artyčok je pro nás méně známá zelenina, se kterou jsme se možná setkali na dovolené v Itálii nebo v nějakém dobře zásobeném zelinářství...

Co o křenu říkaly staré vědmy

Podle starých vědem má křen nejen léčivé, ale i ochranné schopnosti – dokáže očistit dům od negativních energií a odhánět zlé duchy. K tomuto účelu do...

Křenová inhalace při nachlazení

Křenová inhalace je přírodní a účinný způsob, jak si ulevit při nachlazení a uvolnit dýchací cesty. Díky intenzivní vůni a léčivým složkám křenu se in...

Zelný salát s křenem

Tato zdravá pochoutka vám skvěle protáhne dutiny, dodá spoustu vitamínu C a je vynikající přílohou k vepřovému nebo hovězímu masu výraznější...

Křen selský: Vitamínová bomba z přírody a „ženšen chudých“

Křen selský(Armoracia rusticana) Křen přišel z jihovýchodní Evropy, ale najdete ho jak na zahrádkách, tak zplanělý třeba u rybníka neb...

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku je svěží a zdravou alternativou k tradičnímu bazalkovému pestu. Díky medvědímu česneku, který je bohatý na vitamíny a antiox...