Skořicové bochánky
Skořicové bochánky jsou lahodným cukrovím, které vás okouzlí svou jemnou a křehkou texturou a bohatou skořicovou vůní. Jsou ideální k čaji nebo kávě během sváteční sezóny a přináší do domu atmosféru Vánoc. Tento recept je jednoduchý na přípravu, ale chuťově zaručeně potěší všechny milovníky skořice.
Budete potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 150 g másla (změklého)
- 1 vejce
- 1 lžičku mleté skořice
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 1 lžíci mléka
- špetku soli
- moučkový cukr a skořici na obalení (volitelně)
Postup:
V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva, skořici a špetku soli. Přidejte změklé máslo, vejce a lžíci mléka. Všechny ingredience zpracujte do hladkého těsta. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte ještě trochu mouky.
Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho v lednici odpočinout asi 30 minut. Poté z těsta tvarujte malé bochánky o velikosti vlašského ořechu. Předehřejte troubu na 180 °C a bochánky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte zhruba 12–15 minut, dokud bochánky nezezlátnou. Po upečení je můžete nechat chvíli vychladnout a poté je obalit ve směsi moučkového cukru a skořice.
Text: Marek Vodička
Zdroj: Bylinky revue 11-12/2024