Recept na omeletu s černou ředkví
Černá ředkev je silné přírodní antibiotikum a antivirotikum, takže pokud jste nachlazení nebo máte chřipku, tahle omeleta vás rozhodně povzbudí!
Budete potřebovat:
- 2 vejce
- 3 lžíce olivového oleje
- ½ černé ředkve
- 1 menší cibuli
- 1 lžíci strouhanky
- 2 lžíce vody
- pepř, sůl
Postup
Cibuli a ředkev oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky a ředkev na plátky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a vložíme na něj cibuli. Orestujeme ji dozlatova a potom přidáme plátky ředkve. Osolíme a opepříme a opékáme, až ředkev změkne. Mezitím do hrnku vyklepneme vajíčka, přidáme 2 lžíce vody a strouhanku, sůl a pepř a všechno rozkvedláme. Když je ředkev s cibulí měkká, dáme ji stranou a na pánev přidáme zbylý olej. Znovu rozehřejeme a když je pánev rozpálená, nalijeme na ni vajíčkovou směs. Pečeme z jedné strany a když je zespoda opečená, otočíme ji a opékáme z druhé strany. Potom na polovinu omelety navršíme ředkev s cibulí, přeložíme přes ni druhou půlku, chvilku prohříváme a potom přesuneme na talíř. Můžeme ozdobit zelenou cibulkou nebo rajčátky. Podáváme s čerstvým chlebem.