Recept na guláš z pýchavek
Pýchavek je na podzim vždycky plný les. Zkoušeli jste z nich ale někdy dělat guláš? Že ne? Tak zkuste a uvidíte, jak chutný je!
Budete potřebovat:
- 500 g pýchavky
- 1 velkou cibuli
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžičku sladké mleté papriky
- 1 kostku vývaru (může být houbový)
- kmín, pepř, sůl
- 4 dcl vody
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pýchavky očistíme a nakrájíme na nudličky silné asi 1 cm. Rozpálíme olej v kastrolu, přidáme cibulku a za stálého míchání restujeme, dokud nezezlátne. Pak přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Když je nahnědlá, vhodíme pýchavku, zamícháme, osolíme, opepříme a vmícháme mletou papriku. Na směs nadrobíme kostku vývaru a vše zalijeme 4 dcl vody. Pořádně promícháme, aby se netvořily hrudky. Přiklopíme a za občasného míchání dusíme, dokud pýchavka nezměkne. Podáváme s těstovinou nebo s chlebem, guláš můžeme na talíři ozdobit lžičkou zakysané smetany.
Pro případ, že byste se naším výborným gulášem přejedli, tu pak máme bylinný čaj na trávení :)
Více najdete v Bylinkách, objednejte si předplatné (dárkový certifikát v pdf ke stažení)
Domácí bylinkárna, unikátní dárek, více zde: