Snědeno v redakci Bylinek. Tato vláčná bábovka s kousky čokolády je ideální k odpolední kávě.
Ingredience:
- 3 vejce
- 150 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 ml oleje
- 200 ml mléka
- 250 g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 100 g hořké čokolády (nasekané na kousky)
- Špetka soli
- Máslo a mouka na vymazání formy
- Moučkový cukr na posypání
Postup:
- Předehřejte troubu na 170 °C a vymažte formu na bábovku máslem a vysypte moukou.
- V míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
- Postupně přidejte olej a mléko, za stálého míchání.
- V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
- Suché ingredience postupně vmíchejte do tekuté směsi.
- Nakonec přidejte nasekanou čokoládu a promíchejte.
- Těsto vlijte do formy a pečte přibližně 40-50 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá.
- Po upečení nechte vychladnout, vyklopte z formy a poprašte moučkovým cukrem.
Autor: Míša Vodičková