Recept na bábovku ve tvaru srdce

Snědeno v redakci Bylinek. Tato vláčná bábovka s kousky čokolády je ideální k odpolední kávě.

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 150 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 g hořké čokolády (nasekané na kousky)
  • Špetka soli
  • Máslo a mouka na vymazání formy
  • Moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 170 °C a vymažte formu na bábovku máslem a vysypte moukou.
  2. V míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
  3. Postupně přidejte olej a mléko, za stálého míchání.
  4. V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
  5. Suché ingredience postupně vmíchejte do tekuté směsi.
  6. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu a promíchejte.
  7. Těsto vlijte do formy a pečte přibližně 40-50 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá.
  8. Po upečení nechte vychladnout, vyklopte z formy a poprašte moučkovým cukrem.


     Autor: Míša Vodičková