Recept: lehký salát s řeřichou, vejcem a mozzarelkami
Mezi bylinky, které dokážou obohatit naši stravu a také báječně oživit kuchyňské okno, patří řeřicha zahradní. Má podobně štiplavou chuť jako ředkvičky, a hodí se proto do různých pomazánek, k posypání rizota, brambor nebo jiných příloh jako pažitka, nebo třeba na chleba. Ale pozor, není dobré ji tepelně zpracovávat, protože to potom zhořkne a není chutná. Dobře chutná i v kombinaci s vařeným vejcem a sýrem, např. mozzarellou, jako v našem receptu.
Budete potřebovat:
- 5 cherry rajčátek
- půl okurky
- 2 malé mozzarellky
- 2 vejce natvrdo
- špenátové lístky
- ledový nebo jiný salát
- hrst čerstvé řeřichy
- balzamikový ocet
- panenský olivový olej
- citrónovou šťávu
Postup:
Všechnu zeleninu omyjte. Rajčátka, mozzarellky a vejce nakrájejte na půlky, okurku na plátky. Špenátové lístky a řeřichu nechte vcelku. Všechno smíchejte, přidejte olivový olej a balzamiko. Nakonec zakápněte citrónovou šťávou.
Časopisy a knížky Bylinky revue
Prostřednictvím knížek Bylinky revue pomáháme čtenářům dosáhnout soběstačnosti v přírodním léčení a zdravém životním stylu bez nutnosti častých návštěv lékaře a užívání chemických léků.
Bylinky revue jsou pravidelné knížky, přinášející radost a zároveň jedinečné informace ze světa bylinek. Najdete v nich tradiční a dávno zapomenuté znalosti našich předků i poslední poznatky dnešní vědy.
Bylinky vychází měsíčně a dostanete je do své schránky s poštovným ZDARMA. Možná je také seženete v některých prodejnách tisku, ale upřímně řečeno, snažíme se v nelehké době povznášet ducha kvalitním čtením a výhodnější je pro nás i pro vás předplatné. Děkujeme!