Polévka se slzovkou
Polévka se slzovkou je výživná a lahodná kombinace netradičních ingrediencí, která přinese do vašeho jídelníčku novou chuť a zdravé benefity. Tato jednoduchá, avšak chuťově bohatá polévka se připravuje z rajčatového džusu, řasy wakame, a slzovky, což je tradiční čínská obilovina známá svými blahodárnými účinky na zdraví. Přidáním zázvoru a olivového oleje získáte jemně pikantní chuť s nádechem exotiky. Tento recept je ideální volbou pro podzimní období, kdy tělo potřebuje zahřát a doplnit živiny.
Budete potřebovat:
- 1 litr rajčatového džusu
- 3 ks řasy wakame
- Větší hrst slzovky
- Zázvor podle chuti chuti
- Oregáno
- Olivový olej
- Smetana
- Zeleninový vývar či bujón
- Citron na zvýraznění chuti po dovaření
Postup
Slzovku namočíme na hodinu do vody, poté společně s řasou vaříme na mírném ohni dalších 20 minut. Řasu nakrájíme na kostičky a orestujeme na lžíci olivového oleje, zalijeme rajčatovou šťávou, po chvilce přidáme zázvor. Nakonec přidáme uvařenou slzovku, lehce prohřejeme, přilijeme smetanou, lehce okyselíme citronem a dochutíme.
Text: Jana Borovičková
Zdroj: Bylinky revue 11-12/2020