Dárek předplatitelům, nástěnný kalendář 2025

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku je svěží a zdravou alternativou k tradičnímu bazalkovému pestu. Díky medvědímu česneku, který je bohatý na vitamíny a antioxidanty, získáte nejen výraznou chuť, ale i podporu imunitního systému. Smíchejte lístky s kvalitním olivovým olejem, přidejte oříšky a vše rozmixujte do hladké konzistence. Tento jednoduchý recept je skvělým doplňkem k těstovinám, pečivu nebo salátům.

Budete potřebovat:

- misku lístků medvědího česneku
- 1 dcl panenského olivového oleje
- hrst namočených oříšků kešu (když nemáme, nevadí)

Postup

Kešu oříšky namočíme na dvě hodiny do vody. Listy medvědího česneku propláchneme. Potom je spolu s olejem a oříšky, pokud je máme, vložíme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Skladujeme v lednici v uzavřené sklenici. Vydrží i několik měsíců, pokud je dříve nezkonzumujeme. Medvědí pesto se dá použít všude tam, kde klasické bazalkové – na těstoviny, k masu, jako pomazánku na pečivo či do salátů.

Zdroj: Bylinky revue 11-12/2020

 

banner BR1024