Pampeliškové kapary

shutterstock_17806477

NA CO JSOU DOBRÉ

Zlepšení trávení, zvýšení produkce moči, podpora činnosti ledvin. Milovníci středomořské kuchyně ocení tyto falešné kapary, které kromě pampeliškových poupat vyrobíte také z poupat medvědího česneku, sedmikrásky nebo třeba lichořeřišnice.

 

Budete potřebovat:

200 g pevných pampeliškových poupat, 50 ml 8% octa, 150 ml vody, 1–2 lžičky soli.

 

Postup:

Vybírejte opravdu pevná a krásná poupata. Ta pak vrstvěte se solí do skleniček, které poté uzavřete. Nechejte je jeden den odpočívat, občas jimi protřeste. Druhý den svařte ocet s vodou na nálev, zalijte jím odleželé „kapary“, zavíčkujte a zavařte po dobu 20 minut. Kapary najdou své využití ve středomořské kuchyni – na pizzu, italské risotto, do salátů, na těstoviny i jako příloha k masovým a rybím pokrmům.