Ostropestřcové müsli
Zapékané müsli z obchodu bývá často plné nezdravého bílého cukru a oleje a oříšky a sušené ovoce aby v něm člověk pohledal. Vyrobte si vlastní domácí zapečené müsli a obohaťte ho semínkem ostropestřce mariánského, který má blahodárný vliv na naše játra.
Budete potřebovat:
• 2 hrnky ovesných vloček
• ¼ mletého lněného semínka
• 100 g ořechů
• 50 g semínka ostropestřce
• špetka soli
• 4 lžíce oleje (např. olivový nebo kokosový, ten ale musíte před přípravou rozpustit)
• 4 lžíce medu či sirupu
NA CO JE DOBRÉ
• pročištění těla
• zažívání a funkce jater
• udržení příznivé hladiny cukru v těle
Postup:
Všechny sypké ingredience smíchejte v míse. Med se sirupem prošlehejte a důkladně promíchejte se směsí v míse. Tu poté rozprostřete na plech a pečte při 170 °C asi 25 minut, dokud nebude müsli krásně křupavé.