Ostropestřcové müsli

shutterstock_2293130071

Ostropestřcové müsli

Zapékané müsli z obchodu bývá často plné nezdravého bílého cukru a oleje a oříšky a sušené ovoce aby v něm člověk pohledal. Vyrobte si vlastní domácí zapečené müsli a obohaťte ho semínkem ostropestřce mariánského, který má blahodárný vliv na naše játra.

Budete potřebovat:

• 2 hrnky ovesných vloček

• ¼ mletého lněného semínka

• 100 g ořechů

• 50 g semínka ostropestřce

• špetka soli

• 4 lžíce oleje (např. olivový nebo kokosový, ten ale musíte před přípravou rozpustit)

• 4 lžíce medu či sirupu

NA CO JE DOBRÉ

• pročištění těla

• zažívání a funkce jater

• udržení příznivé hladiny cukru v těle

Postup:

Všechny sypké ingredience smíchejte v míse. Med se sirupem prošlehejte a důkladně promíchejte se směsí v míse. Tu poté rozprostřete na plech a pečte při 170 °C asi 25 minut, dokud nebude müsli krásně křupavé.