Hana LangHanko, jste tak trochu jiná výživová poradkyně – v čem se odlišujete od běžných nutričních terapeutů?

Asi tím, že nemám žádný plán, jak by měla zdravá strava vypadat. Vyzkoušela jsem toho hodně na vlastní kůži a hodně jsem se naučila z příběhů své rodiny. Studium je samozřejmě velmi důležité, ale vlastní zážitky nesmí chybět. Přijde tak na to, že pro někoho může být jablko lékem, pro druhého jedem. A tato jedinečnost mne na stravě neskutečně baví.
Workshop poukazka

Vyrobte si své vlastní nosní kapky nebo přírodní osvěžovač vzduchu. Občerstvení a suroviny v ceně. Připravíme pro vás zdravé dobrůtky a ještě si své výrobky odnesete domů. Omezená kapacita, sleva pro předplatitele, termín sobota, 21.11.2015. Přihlašte se ještě dnes! Více ZDE


 

Aromateriapie, čtyři otázky s Monikou Poledníkovou

 Navíc studujete v Mnichově na medicíně obor Přírodní léčitelství – v čem konkrétně tam získáváte další znalosti?
Na této škole studuji již druhý obor. První byl lékařsky ověřený nutriční poradce. Tetno obor jsem ukončila před 10 lety. Od té doby jsem se lehoulince posunula a ráda bych se věnovala nutriční terapii, tak jak já ji znám z Bavorska, kde jsem dlouho žila se svou rodinou. Na nutriční terapii potřebujete nutně lékařské vzdělání. Studium je typické lékařské, máme předměty  jako např. fyziologi, patofyziologi, ortopedie, neurologie, anamnéza atd. Čekala jsem více alternativy, ale teď jsem ráda, že budu mít vzdělání v čistě lékařském duchu. Musím ovšem zvládnout státnice :))) 
 
 Na workshopu budete přednášet o výživě. Jak moc spolu souvisí jídlo a imunita?   Naše imunita je jen tak silná, jak zdravá je naše strava. Zdravá pro nás samotné. To bude hlavní téma přednášky a myslím, že je velmi poutavé a zajímavé. 
 
Máte nějakou radu, co zařadit v tento čas do jídelníčku, abychom posílíli obranyschopnost, neonemocněli a zároveň udělali svému tělu i chuťovým buňkám dobře?  
Koření a bylinky, ne? 🙂  To si teď nedělám legraci. Opravdu. Krásné hřejívé bylinky, koření  a babská zelenina, která nás příjemně naladí. Jídlo pak nejen krásně voní, vypadá ale i jinka chutná- tři v jendom